Работно време

10:00 - 21:00

Събития

Болница за плюшени мечета

20 май, от 11:00 до 17:00 ч., ет. 3

На 20 май в Mall Велико Търново под формата на игра децата ще научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това какво се случва в една болница.

Техни пътеводители ще бъдат студентите от Асоциацията на студентите медици в България. Тяхна основна цел е да помогнат на децата да преодолеят страха от лекарите. В същото време проектът помага и на студентите, бъдещи лекари, да се запознаят отблизо с детските страхове и вълнения.

В деня на събитието всяко дете може да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде “пациент“. В “болницата“ ще ги очакват кабинетите на: личен лекар, УНГ, очен лекар, ортопед, хирург, фармацевт, невролог, пулмолог и кардиолог.

Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на “детето си“ и ще получи препоръки за здравето му от студентите по медицина.

Болница за плюшени мечета е международен проект, харесван от децата в цял свят. Кампанията цели да представи на децата работата на лекаря, фармацевта и стоматолога по най-достъпния и занимателен за тях начин и да им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки.

Очакваме ви на 20 май в Mall Велико Търново, етаж 3.

< назад