Работно време

10:00 - 21:00

Събития

Винен фест

23-24 март

На 23 и 24 март Mall Велико Търново ще бъде домакин на първия винен пазар Sommelier Market Велико Търново 2019. Събитието има за цел да популяризира винената култура, като събере производители, вносители и любители на виното на едно място. Фест зоната ще бъде разположена на ет. 3 и ще предложи богато разнообразие от нови и отлежали реколти вина.

По време на изложението ще могат да се дегустират над 200 от най-добрите вина предлагани у нас. Много от избите ще покажат премиерно за България бели вина и вина розе от реколта 2018. На някои от щандовете ще присъстват енолозите, които са създали вината. Това ще даде възможност на любознателните посетители на събитието да се запознаят с майсторите винари и да чуят от тях самите историите на вината им.


Изложителите, които ще представят вината си са:

Изба Марян
Винарна Ялово
Винарна Върбовка
Изба Гулбанис
Винпром Свищов
Салла Естейт
Едоардо Миролио
Винарска изба Афузов
Тера Тангра
Вила Басареа
Шато Коларово
Катаржина Естейт
Вила Юстина
Мидалидаре Естейт
Ню Блуум Уайнъри
Либера Естейт
Винарска изба Рупел
Логодаж
Руевит Естейт
Заара Естейт
Аполо Уайн
Авенди
Авексим


Вкусовете на посетителите ще бъдат провокирани освен с изтънчени вина и с бутиковите зехтини внасяни от Elly's Suprime Taste,сухите мезета с марка Бай Найден и добре познатите сирена на Du Chef Radichev.

За да бъде удоволствието пълно, посетителите ще имат възможност да закупят любимите си вина и деликатеси на място, директно от масите на производителите и вносителите.


Запазете си 23 и 24 март и бъдете гости на нашия винен празник!

< назад