Работно време

10:00 - 21:00

Събития

Прожекция на филма "Имунитетът"

26 януари, 10:00 ч.

На 26 януари заповядайте в Кино Palace на безплатна прожекция на филма "Имунитетът". Филмът е втори за документалната поредица “Здраво дете”. В него ще чуете както специалисти, така и родители, които говорят по темата от гледна точка на своя личен опит. Така имунитетът бива представен едновременно като “система от защитно-приспособителни реакции на организма” (д-р Райна Томова) и “това, което пази човек от болести, срещани по нехигиенични места” (Ники, 8 год.).

След убедителната премиера през ноември на пилотния епизод “Новороденото”, излъчен в София, Варна, Русе, Плевен и Велико Търново, поредицата “Здраво дете” ни предлага да погледнем спокойно, разумно и от различни перспективи към така актуалния за сезона въпрос възможен ли е силният детски имунитет и как да помогнем на децата си да го изградят?

Ще чуете още каква е разликата между детския имунитет и този на възрастните; какво се случва с имунитета на децата при излизането им от стерилната майчина среда и през първите години от живота; как в детските години да се справим с един от основните причинители на имунния срив – стреса?
Освен дискусионното представяне на тези и още въпроси, които всеки родител си задава без непременно да намира задоволителен отговор, филмът “Имунитетът” прави бърз, лесен и разумен преглед на факторите за здравия детски имунитет, в чиято ефективност сме единодушни, но често пренебрегваме – любовта и грижата на родителите, сънят, храненето, спортът.

“Едно дете се справя с инфекциите, когато е обичано и спокойно”.

“Имунната система се нуждае от сигурен ритъм”.

“Връзката майка-дете може както да носи здраве, така и да разболява.”

Кога да дадем на децата си свободата да бъдат самостоятелни и как да се учим на спокойствие в името на тяхното здраве? Без да назидава, “Имунитетът” дава кратки и напълно обикновени съвети за постигането на баланс в осъзнатото изграждане на детския имунитет. Затова не пропускайте този кратък документален филм. Той е с участието на родители и медицински специалисти, сред които доц. Снежина Михайлова - имунолог, УМБАЛ "Александровска", д-р Райна Томова – специалист по вътрешни болести и клинична хомеопатия, д-р Ванушка Маркова – педиатър в ДКЦ "Вита", Милена Манова – психотерапевт в Института по позитивна психотерапия.

Прожекцията на “Имунитетът” – естествен и придобит, пасивен и активен, е на 26 януари в Кино Palace, в Mall Veliko Tarnovo, от 10 ч. Може да се присъедините към събитието, като резервирате своето място в страницата на събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/2652575931686047/

Входът е свободен.

* * *

Идеята за поредицата документални филми “Здраво дете”, фокусирани върху пълноценното отглеждане на детето и неговата връзка със семейната среда, се ражда от създателите на информационния портал zdravodete.bg и списание “Здраво дете”. Дългогодишният опит да информира българските семейства за здравето на техните деца дава на екипа отправна точка в новия филмов проект, а идеята този филм да достигне и до родителите във Велико Търново и региона е на център за родители Happy Mums с активната подкрепа на Mall Велико Търново и кино Palace.

Документалната поредица "Здраво дете" е режисирана от Петър Вълчев и неговия екип от EQUAL films, които работят активно с едни от най-големите родителски организации у нас.

Това е първият по рода си филмов проект в България.

< назад