Работно време

10:00 - 21:00

Събития

Акция по кръводаряване

В кръвта ти е да спасяваш животи

Знаете ли, че може да се храните според кръвната си група, за да сте в оптимална форма? Знаете ли, че най-младата кръвна група е AB, възникнала преди 2000 години?

Опознайте се, като направите един хуманен акт за обществото. Ставайки кръводарител, едновременно помагате на себе си, като получавате безплатно изследване на кръвта, но и може да спасите нечий живот! Въпреки много стереотипи за даряването на кръв, лекарите са единодушни, че това всъщност може да ви предпази от редица заболявания, дори и от инфаркт или инсулт. Според българското законодателство един мъж може да дарява кръв до 5 пъти годишно, а жената до 4 пъти в годината, но дори и по 1 или 2 пъти в годината обновяването на кръвта в тялото ви може да повлияе много добре върху здравословното ви състояние.

На 17 март (събота) от 9:00 до 13:00 ч. в Mall Велико Търново Ротаракт клуб Велико Търново заедно с Центъра за транфузионна хематология - Велико Търново ще организират кампания за даряване на кръв. Екипът на ЦТХ - Велико Търново и приятелите от Ротаракт клуб ще ви посрещнат на етаж 3, където можете да се включите в кампанията. Не забравяйте, че не трябва да сте консумирали алкохол най-малко 1 ден преди това, да сте закусили и да не страдате от хронични болести. Изследванията на кръвната банка ще ви даде ясна представа дали вашето дарение може да помогне на някого и за общата диагностика на кръвта ви.

Кампанията се провежда под наслов “В кръвта ти е да спасяваш живот”, защото всеки един от вас може да бъде герой за някого, като спаси живот! Кампанията на Ротаракт клуб Велико Търново е част от Международната кампания за кръводаряване 12 - 18 март. Това е Международна седмицата на Ротаракт клубовете, които я отбелязват чрез предприемане на кръводарителската инициатива по целия свят като един хуманитарен акт.

< назад